Begrippenlijst

Hier kun je een intro plaatsen. (thema opties/Pagina instellingen)

Bedrijfsarts

Een bedrijfsarts is gespecialiseerd in de relatie tussen werk en gezondheid en in de begeleiding van werkende mensen die ziek zijn. De bedrijfsarts weet bijvoorbeeld of weer gaan werken het herstel van een zieke werknemer in de weg staat. Ook kan een bedrijfsarts adviseren over de wijze waarop een zieke werknemer het werk weer zou kunnen hervatten.

Belastbaarheid

Belastbaarheid is de optelsom van welke werkzaamheden een werknemer kan en welke hij – vanwege zijn gezondheidsklachten – niet meer kan.
Om de belastbaarheid van de werknemer te kunnen beoordelen, maakt de arbeidsdeskundige gebruik van de zogeheten Functionele Mogelijkhedenlijst. Deze wordt opgesteld door de bedrijfsarts.
Soms is aanvullend onderzoek noodzakelijk om de belastbaarheid van een werknemer nog exacter te kunnen bepalen.

Belasting

Belasting is de optelsom van fysieke en psychische inspanningen die een functie met zich meebrengt.

Voor het vaststellen van de belasting in de functie maakt de arbeidsdeskundige gebruik van een functie- en taakbeschrijving. Nadere informatie over de belasting in de functie verkrijgt de arbeidsdeskundige uit werkplekonderzoek en uit gesprekken met de werknemer en de werkgever of andere mensen die weten wat de functie inhoudt.

Contact

Postadres

  • Postbus 93235
  • 2595 AK Den Haag